Over Digna

Hallo, ik ben Digna

Ik ben Digna de Bruin en bied organisaties al meer dan 10 jaar ondersteuning bij het maken van duurzame samenwerkingsovereenkomsten en 2017 volgens De Rechtmakersmethode. Meestal zijn contracten lang en bevatten deze alleen ge- en verboden. Ik vind dat dit anders en beter kan! Daarom ontwikkelde ik de Rechtmakersmethode: van onderhandeling naar dialoog. Deze bewezen methodiek passen wij inmiddels met succes toe in diverse sectoren. Nu leveren besprekingen weer energie op in plaats van juridisch getouwtrek. En een uniek contract van zeven A4’tjes over wat je samen gaat doen en wilt bereiken in plaats van honderden pagina’s over wat als het misgaat.

WhatsApp Image 2019-06-24 at 10.23.14

Als partner op een groot advocatenkantoor verstond ik mijn vak. Ik kende het juridische klappen van de zweep. Ik zag helaas ook dat er een groot gat was tussen datgene wat mensen nodig hebben als ze gaan samenwerken en de documenten die de juridische wereld hen aanbiedt. Op de een of andere manier sluiten die twee werelden totaal niet op elkaar aan. Als mensen een deal maken, gaat deze vervolgens naar de juridische afdeling en komt er vaak iets onherkenbaars terug. Bovendien zag ik dat traditionele overeenkomsten meestal niet bijdragen aan een goede samenwerking. De overeenkomst ligt in een la te verstoffen. Deze komt pas weer tevoorschijn, als er een conflict is. Ik ben van mening dat cliënten, als gebruikers van de contracten, recht hebben op betere contracten. Nadat ik jarenlang met Kim Wright heb samengewerkt op het gebied van conscious contracts, heb ik conscious contracting verder doorontwikkeld tot een praktisch toepasbare methode, de Rechtmakersmethode.

Er was op dat moment nog niemand, die een volledige praktijk had op dit gebied. Ik wilde laten zien, welke mooie resultaten deze werkwijze oplevert.  Ook wilde ik de beginselen van conscious contracting concreter maken, zodat mensen ervaren wat ze eraan hebben. Ik heb mij aanvankelijk vooral gericht op de zorg. Daarna kwamen er ook veel vragen uit andere branches.  

Ik was jarenlang advocaat en mediator. Mijn ervaringen, kennis, kunde en levenswijsheid verwerkte ik in De Rechtmakersmethode. Ik ben meester in het faciliteren van het proces om tot een duurzame overeenkomst te komen. Wat wil je samen nou bereiken? Door mijn juridische achtergrond doorgrond ik de materie snel, en ik houd ervan om mensen in vastgelopen situaties weer in beweging te krijgen. En geloof het of niet, door de manier waarop we samenwerken, wordt er nu zelfs weer gelachen!

Waarmee kan ik je helpen?

In het kort: ik help beide partijen om samen een uniek contract af te sluiten volgens de Rechtmakersmethode. Dit proces faciliteer ik via dialoogsessies. De vraag: “Wat wil je samen bereiken?” staat voor mij centraal. En wat doe je als het anders loopt dan verwacht? Door mijn juridische achtergrond doorgrond ik de materie snel. Ik houd ervan om mensen in vastgelopen situaties weer in beweging te krijgen.

In het kort: ik help beide partijen om samen een uniek contract af te sluiten volgens de Rechtmakersmethode. Dit proces faciliteer ik via dialoogsessies. De duurzame contracten die ik maak leiden tot resultaten, die je met de traditionele aanpak niet bereikt. Ook verzorg ik ieder jaar een interactieve,  en praktijkgerichte leergang voor juristen en niet-juristen. 

Meer weten over mijn diensten? Hieronder een overzicht:

De Leergang

Ontdek de leergang en leer zelf werken via de Rechtmakersmethode 

Procesbegeleiding

Ontdek het proces van de Rechtmakersmethodiek om tot een uniek contract te komen

Inspiratiesessie

Op verzoek geef ik een interactieve inspiratiesessie om de Rechtmakersmethode zelf te ervaren.
CONTACTGEGEVENS

Nicolaas Beetslaan 21
3743 HL Baarn

mr. Digna de Bruin:
dignadebruin@derechtmakers.nl
06 - 53 255 244

Awakening Lawyers (1)
GOEDE VOORBEELDEN EN TIPS IN JE MAILBOX?

Ik plaats regelmatig waardevolle tips en goede voorbeelden. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan hieronder aan.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top